dilluns, 26 d’octubre del 2009

EL TRIPARTIT REBUTJA MILLORAR EL TRANSPORTA AL BERGUEDÀ

El Tripartit rebutja millorar el servei de transport públic al Berguedà

Montserrat Ribera lamenta que el Govern no vulgui fixar una data per incloure la comarca del Berguedà al sistema d’integració tarifària per millorar la intensitat del transport i rebaixar el seu preu

Montserrat Ribera, diputada de CiU i alcaldessa de La Guardiola del Berguedà, ha lamentat que el Govern de la Generalitat no vulgui millorar el transport públic a la comarca del Berguedà. I que es negui a fixar una data per incloure la comarca al sistema d’integració tarifària per millorar la intensitat del transport i rebaixar el preu dels bitllets.

La diputada de la Federació Nacionalista ha recordat que la comarca del Berguedà és un àrea geogràfica molt disseminada i on la majoria dels serveis es troben ubicats a la ciutat de Berga. “Fet que provoca que hi hagi desplaçaments constants, la majoria són estudiants i persones majors de 65 anys, tots ells amb ingressos mínims o molt reduïts”. També ha recordat que els serveis de major especialització, com sanitat, universitat formació professional, es troben a Barcelona. I molts berguedans per raons de feina han de desplaçar-se a Manresa, Terrassa, Sabadell i Barcelona. I ha insistit que aquests desplaçaments són cars perquè “un viatge en autobús dins de la comarca pot costar al voltant de 6 euros, anada i tornada, i un a Barcelona al voltant de 29 euros, anada i tornada. Una despesa massa important per una comarca tan deprimida i envellida com és el Berguedà”.

I apunta que les integracions tarifaries s’haurien de fer per eixos de comunicació, per exemple la C-16, i no per comarques perquè crea greuges econòmics comparatius entre persones veïnes. “Així per exemple, el preu de Navàs a Barcelona està al voltant de 3 euros i en canvi Puig-reig-Berga o Bagà-Berga, amb menys quilòmetres de recorregut, també costa aproximadament 3 euros”.

Montserrat Ribera considera que el rebuig de la proposta de resolució de CiU posa pals a les rodes a la mobilitat dels berguedans que no tindran un servei de qualitat de transport públic.